Bästa sportspelen för gaming 2019

Ingen lista över sportspel är komplett utan omnämnande av FIFA. FIFA 19 är den senaste, och hittills bästa, versionen av det bästsäljande, traditionella fotbollsspelet. Den första versionen släpptes resan 1993 och fram till 2018 har spelet sålt i 260 miljoner kopior. Spelet finns översatt till 18 språk och tillgängligt i 51 länder. EA har i denna version lagt fokus på lokalt multispelande, vilket gör sig perfekt på förfest. Vidare går dess Ultimate Team-mode från klarhet till klarhet och FIFA 19 har med allt ovanstående i åtanke en solklar plats på listan över bästa sportspel 2019.

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport är sponsrat av den internationella organisationen för motorsport, FIA, och har ett huvudsakligt fokus på online racing. Den första versionen släpptes 2017 och i den senaste versionen finns 309 bilar och 58 banor tillgängliga. I en av de senaste uppdateringarna finns också möjligheten att köra på vått underlag. Spelet har tre olika inställningar, ‘Sports Mode’, ‘Arcade Mode’ och online racing, den senare vilken haft störst betydelse för att lyfta denna typ av simulatorspel till nästa nivå och följaktligen hamna på denna lista för bästa sportspel 2019.

EA Sports UFC 3

EA Sports UFC 3 är ett extremt realistiskt mixed martial arts-spel. Upplevelsen av att spela är verkligen att jämföra med en verklig Fight Night. Spelet har 234 fighters i 10 olika viktklasser. Utanför ringen kan spelaren marknadsföra sig och bygga hype på inbyggda sociala medier, vilket kan skapa ordentlig rivalitet mellan spelare. Precis som i föregångaren EA Sports UFC 2, kan spelare välja mellan knock-out mode, men i denna version finns också olika typer av multiplayer modes avsedda för korta och snabba fighter. Dessutom finns en tournament mode i vilket kval och eliminering är huvudelement.

Pro Evolution Soccer 2019

PES utvecklare Konami har nitton klubbar som officiella partners, bland andra Milan, Barcelona, Inter, Liverpool, Celtic, Sao Paulo och Palmeiras. PES har lidit lite av den astronomiska succén EA haft med FIFA, men rörelsespelet och passningar i PES är överlägset FIFAs. En nyhet i PES 2019 är International Champions Cup, vilken spelas innan säsongen inleds. Andra nyheter är utökade förhandlingssystem och återförsäljning för att förbättra klubbstrategier. Dessutom har elva nya tillägg gjorts vad gäller spelarförmågor; bland annat edge turn, no look pass, control loop, dipping shot och rising shot.

F1 2019

Ytterligare ett racing-spel, som nominerats till Årets PC-spel i Golden Joystick Awards. I F1 2019, som publiceras av Codematers Birmingham, kan AI-kontrollerade förare byta lag under ett pågående championship eller i slutskedet av detsamma. Nya tillägg är också möjligheten att skräddarsy sin bil för spel i multiplayer-mode samt Formel 2-mode. Recensionerna har varit överväldigande positiva, med kommentarer som “superbt hanterbara bilar” och “välbehövligt drama och spänning som verklig Formel 1 har saknat en tid nu”. Med andra ord en given komponent av denna lista över 2019 års bästa sportspel.

NBA 2K20

Som sig bör, avslutas denna lista med ytterligare en veteran. NBA 2K20 är den tjugoförsta versionen av spelet och släpptes den 6 september 2019. En gratis demo-version släpptes den 21 augusti, i vilken spelaren kan skapa upp till sex olika MyPlayers. Precis som i tidigare versioner spelas verkliga matcher och med skräddarsydda eller verkliga lag. Regelverket följer dock NBAs verkliga motsvarighet. Förutom den nuvarande säsongens lag och individer, har ytterligare sex lag från tidigare eror tillagts. Dessutom har det för första gången i spelets historia inkluderat samtliga tolv lag från WNBA, den kvinnliga basketligan.