Bästa utrustningen för gaming

För den som är riktigt intresserad av gaming, är det viktigt att få en så bra spelupplevelse som möjligt. Det finns många olika saker att tänka på när man väljer utrustning. Den viktigaste utrustningen att köpa är förstås datorn, om det är PC-spel du är intresserad av. Det kan också behövas en bra monitor med hög upplösning. Beroende på vilket spel du spelar så kan även ett bra headset vara viktigt. För att kunna spela bekvämt under längre perioder kan det vara klokt att välja keyboard och mus med omsorg, tillsammans med en skön stol.

Dator

Den viktigaste delen av en bra speldator är grafikkortet. Den processar och visar bilderna som kommer från processorn, eller CPU:n. Här kan du välja ett grafikkort med funktioner särskilt anpassade för spel, som bättre texturer eller kantutjämning. Processorn sköter själva spelfunktionerna medan du spelar, genom att ta instruktioner från din keyboard och mus. När den laddat bakgrunder och processat händelser i spelet skickar den vidare allt till grafikkortet för rendering. Att ha mycket RAM gör också spelet snabbare. Några bra speldatorer är “Taurus Gaming Elite RTX 2080 Ti” och “Komplett Gamer GTX1050Ti Edition”.

Monitor

Den monitor du väljer kan ha en stor påverkan på din spelupplevelse. Skärmens upplösning påverkar hur mycket som krävs av ditt grafikkort. När man spelar med hög upplösning kan grafikkortet bli överbelastat. Om du sänker upplösningen kan ditt grafikkort därför fungera bättre. En bra spelmonitor är “Dell SE2417HG”. Den har en upplösning på 1920×1080. Responstiden är 2ms, och den ger en mycket klar bild. Förutom PC kan du använda denna monitor tillsammans med din PlayStation eller XBOX, då monitorn har dubbla HDMI-portar. Den är också optimerad för en hög hastighet.

Keyboard

När du ska välja en keyboard till din gaming så finns det ett stort utbud för dig att välja mellan. När det gäller keyboard finns till exempel “Logitech G13 Gameboard”, som gör det möjligt för dig att spela smidigt och fort. Med hjälp av 25 programmerbara tangenter kan du skapa ända upp till 75 funktioner. Den har också en liten joystick som du kan programmera. Tangenterna har belysning bakom, som kan anpassas till olika färger. Du kan också sätta olika preferenser beroende på vilket spel du väljer att spela.

Headset

För att kunna spela i lugn och ro kan det vara en fördel att välja ett bra headset, som stänger ute ljud och ger en bra ljudkvalitet. Med en mikrofon i god kvalitet kan du också kommunicera bra i spel med flera deltagare. Ett headset som är ett bra val är “Kingston HyperX Cloud Alpha”. Detta headset är designat för professionella gamers, och är mycket bekvämt att ha på sig. Mikrofonen är av hög kvalitet och går också att ta av, om du endast behöver höra ljud när du spelar.

Stol

Att ha en skön stol är viktigt för den som är en dedikerad gamer. Om man sitter i många timmar i en stol som inte är ergonomisk, finns det risk att man skadar ryggen. En särskilt skön gamingstol som har fått högt betyg är “Arozzi Torretta”. Den finns att tillgå i en lång rad olika material och färgval, så du har verkligen möjlighet att hitta den stil som passar dig bäst. Stolen är justerbar och det ingår även stöd för både svank och nacke. Den har också en gungfunktion.