Jämförelse av gamingkonsoler

Spelkonsoler är till för dig som vill ha ett redan färdigt system som är helt anpassat till att kunna spela olika sorters spel på. Alla konsoler har sina egna exklusiva spel, men många spelare väljer idag att göra sitt spel kompatibelt med flera konsoler. Det viktigaste med att välja en spelkonsol är att först se till att spelutbudet passar just till dig, men det finns självklart många andra saker som skiljer dem åt. Därför är det viktigt att jämföra dem alla med varandra för att hitta den bästa just för dig

Xbox One

Xbox One har ett mycket stort utbud av spel som dessutom kan avnjutas i 4K-upplösning. Det finns över 200 exklusiva spel just till Xbox och många fler därtill från andra speltillverkare. Ljudet är otroligt tack vare Dobly Atmos DTS:X-ljud.

Konsolen har även fantastiska gamingtjänster som ger en stabilitet och hög hastighet när du vill spela multiplayer. För den som söker den konsol med den bästa grafiken är det Xbox One som regerar. Medan den erbjuder många andra bra funktioner, är det just den delen som är dess mest prisbelönta.

Playstation 4

Playstation 4 har som fokus att kunna erbjuda inte bara många, utan de bästa spelen. De har ett imponerande bibliotek av olika spel att välja mellan i ett flertal kategorier. Medan det finns många spel tillgängliga till flera konsoler, har PS4 de bästa exklusiva spelen på marknaden. Spel som Uncharted-serien, Spiderman och God of War, är alla prisbelönta titlar. Gällande grafiken är även den förstklassig där den jobbar upp till 2160p och ser nästan lika bra ut som 4K. Är det många och bra spel du söker är det PS4 som passar dig.

Nintendo Switch

Nintendo Switch är en lite annorlunda spelkonsol. Förutom att fungera som en vanlig konsol hemma, kan den även plockas med under armen. Med den inbyggda skärmen kan användas för sig och är inte bunden till att vara kopplad till en tv. Denna konsol klassas ofta som det familjevänliga alternativet, men är inte gjord för barn. Det finns många fantastiska spel till den som Super Mario Odyssey, Pokémon: Lets Go och spel för lite äldre som The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo Switch är till för de som vill ha en multifunktionell konsol.

Nintendo Classic Mini NES

Nintendo Classic Mini NES är en modern miniatyr av den klassiska spelkonsolen från 1983. Samma grafik är med i denna nya varianten, 8-bitars, men är nu anpassad efter den moderna HDMI för att passa ihop med dagens tv eller annan skärm. Konsolen kommer med 30 stycken spel som är redan installerade och inga fler finns att köpa. Det tillkommer även en extra handkontroll om ni vill vara två som spelar. Denna konsol passar den som vill uppleva de gamla klassiska retrospelen och avnjuta det som en gång var det bästa inom spel.

Nintendo New 3DS

Nintendo New 3DS är en mobil spelkonsol med två separata skärmar. Den ena skärmen fungerar med en touchkontroll som kan använda under många av spelen, medan den andra är en vanlig spelskärm. Till konsolen medföljer en pekpinne till touchskärmen. Utbudet av spel är mycket stort, men har ett främre fokus till en yngre publik. Spelen är ofta färgglada med stark musik. Konsolen har en lång historia och har alltid varit omtyckt för dess enkelhet att kunna tas med vart du än går. Det ger en möjlighet att kunna spela även utanför hemmet.